perjantai 4. toukokuuta 2012

82. Derran niksinurkka

Välikevennyksen aika, lukijat armaat. 

DIY- bikertakin niittikaulus!Missä ovat hurraahuudot? Eihän se kaulus juuri yhtään tuossa ylläolevassa kuvassa näy, mutta tajuatte varmaankin pointin.
Pakko sanoa, että kuvia tästä prosessista tuli otettua aikamoinen määrä. Kauhistelin sitä itsekin, mutta sainpas sen jotenkin minimoitua liittämällä kaksi kuvaa yhteen - ja silti kuvia on vieläkin aika paljon.

Aloitetaan!


Mitä siis tarvitset? No, ainakin sen bikertakin tai takin, jossa on samantyyppinen kaulus. Jos et tahdo uhrata siihen paljoa pääomaa tai murhata hyvää takkiasi, voit kenties hipsiä vaikka lähimpään H&M-myymälään ja napata sieltä vähän edullisemman yksilön mukaasi, kuten minä tein.
Sen lisäksi tarvitset niittejä (ebaysta löytyy hakusanalla 'studs' aika kiva kokoelma).
Huomaan, että takkini on made in China, samoin kuin niititkin. Loistavaa, Kiinaa siis koko vaatekappale.
Sen lisäksi saatat tarvitessasi haluta jotain litteää, mutta tukevaa niittien taitteluun ja paineluun.


Niittejä kannattaa asetella takille vähän ennen kuin mitään lopullista tekee. Kun on saanut jonkin vision siitä päähänsä, miltä kaulus tulisi mahdollisesti näyttämään, voikin aloittaa kiinnittämisen!


Miten niitä niittejä sitten kiinnitetään? Ne painetaan kankaan läpi, jonka jälkeen hakaset taitetaan sisäänpäin kuvan näyttämään tapaan. Tähän saatat tarvita sitä jotain kovaa ja litteää, jos et välttämättä tahdo murhata kynsiäsi siinä sivussa.
Kun kyseessä on näinkin ohut farkkukangas, niitit menevät helposti läpi. Jos aiot kuitenkin laittaa niittejä nahkaan, homma voi olla hankalampi.


Tästä asti homma kulkeekin oikeastaan samalla tavalla koko ajan. Niittejä ei tarvitse pistää kovin pitkälle, etteivät niiden väärät puolet näy kauluksen toiselle puolelle.
Kun aloitat seuraavan rivistön, suosittelen asettamaan niitit niin, että yksi niitin hakasista osuu keskelle alla olevalla rivillä olevien kahden niitin väliä. Näin saavuttaa ylläolevan lopputuloksen.
Jos niitit sattuvat menemään vinoon tai muuten vain huonosti, voi ne aina irrottaa (jos takkisi on nahkaa tai tekonahkaa, siihen voi jäädä reikiä) jos kyntensä uskaltaa uhrata.


Ja seuraava rivi samalla taktiikalla, kahden niitin välin keskelle. Jokaiselle riville tarvitsee laittaa aina vain vähemmän ja vähemmän niittejä, sillä kaulus taittuu sisään päin.
Homma on aika aikaavievää ja kuten toisesta kuvasta huomaa, pimeääkin ehti jo jossain vaiheessa tulla. Toinen kaulus on valmis, vielä toinen jäljellä!
Se tehdään kutakuinkin samalla tavalla ja työvaiheet ovat samat, joten en alkanut ottaa enään siitä kuvia erikseen 8)


Kaulus käännettynä, tuolta ne niitit sitten näyttävät.
Jos niittejä sattui tästä hullunmyllystä jäämään vielä yli, voi niitä iskeä erinäisiin sijainteihin takilla, hyvän maun mukaan tietenkin.
Itse päädyin törsäämään loput niittini vielä ylempään kaulukseen.


Ta-daa! Lopputulos näkyy tässä. Kiinalainen takkini sai heti uuden ilmeen, joka on mielestäni vanhaa parempi.
Homma osottautui vielä yllättävän halvaksi, kun vertaa niittitakkien hintoihin nettikaupoissa.
Koko kokonaisuus, eli takki ja niitit, maksoivat minulle noin 25 €, joka ei ole mielestäni ollenkaan paha hinta.


Siinäpä kaikki tällä kertaa - rattoisaa kevättä siis kaikille!

-Derra

8 kommenttia:

 1. Kuolaanko edes? Aivan. Hiton. Siisti! Jos vain osaisin väkertää jotain tuollaista, voisin vähän tuunata omianikin, jos nyt ensin saisi takinkaan ostettua ^^" Mutta, me gusta, upea takki (^w^)b

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tykkäilen tuosta itsekin kovin, vaikka tekemiseen vaadittiinkin aika paljon hermoja ("MITEN NIIN MENIT MUKA TAAS VINOON! VARMAAN JAKSAN SUA ALKAA SIITÄ ENÄÄ IRROTTAMAAN!") : DD

   Poista
 2. äää tää on niin hieno >8( sulla on sata hienoa takkia ja mulla nolla, epäreiluaaa >:--------(

  VastaaPoista
 3. Great jacket xx

  Take a look some time,
  www.cupcakecuisine.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Niin hieno! Nyt tuli sellanen tunne, että joo, mää niin tartten uuden takin, ku mulla ei oo ku yks pieni tuulipuvuntakki. *huokaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Uudet takit tekee kyllä iloisiksi 8)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...