keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

76. Nail routines


Arvonnassa on kyselty kynsienhoitorutiinieni perään, joten päätin pistää siitä postausta tulemaan ~ Otsikkoon on käytetty mielikuvitusta!

Miten kynteni kasvavat niin pitkiksi? En oikein tiedä itsekään, sillä kynsienhoitorutiinini ovat aika simppelit, enkä todellakaan tee kaikkia allaolevia vaiheita joka kerta, kun kynsiäni lakkaan (sitä kun tulee usein tehtyä kiireessä). Seuraavat keinot eivät ole sitten mitään ammattilaisen neuvoja, muistakaa se : D Korjatkaa toki, jos esitän täällä väärää tietoa!

Yksi keino näkyy kuitenki yllä, nimittäin tuo D-vitamiinipurkki. D-vitamiini kasvattaa mm. kynsiä ja hiuksia ja sitä hajoaa elimistön käyttöön iholta auringon valon voimalla. Suomessa aurinko ei talvella paljoa paistele ja kesälläkin voisi paistaa enemmän ja siksi D-vitamiinin syöminen onkin suositeltavaa muistakin kuin kynsienkasvatussyistä.

Kynsillä kannattaa pitää aina kynsilakkaa, eikä antaa sen halkeilla ja lohkeilla miten sattuu. Se nimittäin usein liuskoittaa kynttäkin. Jos huomaa, että lakka alkaa kulumaan, se kannattaa vaihtaa heti eikä vasta 15. päivä.
Maidonjuonti auttaa myös.

Mutta, aloitetaan!
Ensin tietenkin poistetaan vanhat lakat. Miramen kynsilakanpoistoaine hoitaa hyvin hommansa, vaikka onkin aika kallista. Puteli ei kuitenkaan ole niin pieni miltä näyttää, onhan tuolla 125 m sisältöä.
Muista sen lupaamista ominaisuuksista en sitten menisikään takuuseen, samalla tavalla ne kynnet tämänkin kanssa mielestäni lohkeilee. Pääasia on kuitenkin hoidossa, eli lakat lähtee helposti!


Ja sitten hinkataan....

Tarpeellinen kuva, kyllä. Vanulappuja kynsipyykin jälkeen.
Niitä kuluu Miramen kynsilakanpoistoaineen avulla lakkauksesta riippumatta 2-3 per kerta.

Normaalisti lakkauksen yhteydessä hyppään seuraavat seitsämän vaihetta suvereenisti yli, mutta Sanna Tara Nail Artilta saapui juuri parahiksi paketti, jonka sisällöstä en vain voinut pitää näppejäni erossa!

Tämä kuva näkyikin jo edellisessä postauksessa. Nyt siis napataan tuosta tuo valkoinen, hieman tiiliskiveä muistuttava pötkylä aka buffer. Se on siis jonkinsortin viila, jonka tarkoitus on poistaa kynnen ohut, päällimmäinen kerros. Tätä toimenpidettä ei kuitenkaan kannata suorittaa kovin usein, sillä bufferointi ohentaa kynttä jonkun verran.
Monelle on varmaan tuttua se, että kynsiöljy jää kynnen päälle lillumaan eikä imeydy mihinkään. Kun päällimmäinen kerros on poistettu, öljy pääsee imeytymään kunnolla kynteen.

Kynsi ennen bufferointia...

... Ja sen jälkeen.

Noloa myöntää, mutta yritin joskus bufferoida lasiviilalla, eikä siitä tullut yhtään mitään.
Tällä homma hoitui niin helposti ja vaivattomasti, että ihan ihmetytti 8D

Sen jälkeen kynnelle onkin hyvä levitettä vähän öljyä. Urhoollisesti palveluksessani toimi tällä kertaa Dependin kynsi(nauha)öljy, jota levittelin kynsille rattoisasti.

Sille pitää antaa vähän aikaa imeytyä, vaikka aika nopeasti se kynteen sujahtaakin.

Imeytymistä voi auttaa hieromalla.

Sitten vilautetaan kynsille desinfiointiainetta, tässä tapauksessa Neo-Amiseptia.
Sitä pistetään hieman vanulappuun ja pyyhitään kynnen yli, jolloin kaikki rasva ja muukin sotku, mitä siihen on sattunut ajautumaan. Kynsilakka tarttuu kynsiin paremmin ja pysyykin pidempään, kun sinne ei jää mitään ylimääräistä alle.

Siinä se tällä kertaa.
Arvonta sulkeutuu muuten ensi viikolla, eli vielä on aikaa osallistua!

Oliko tästä mitään apua? Minkälaisia kynsienhoitorutiineja teillä on? : )

- Derra

9 kommenttia:

 1. Voisin tota sun kynsien desifiointia kokeilla, vaikka oon kyllä aika laiska hoitamaan kynsiä + lakkailukin on vähän jäänyt.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, itsekin sain vinkin jonkin aikaa sitten jostain toisesta blogista, jonka osoitetta en muista : o Mutta hyvin toimii!

   Poista
 2. En uskaltais ees kokeilla desifiointia, kynsinauhat on valmiiks ihan kuivat ja desifiointiaine kuivattaa miun käsiä aivan hillittömästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun myös, mutta yritän aina välttää kynsinauhoihin osumista : )

   Poista
 3. Kehottaisin näin kosmetologina jättämään tommoisella bufferilla viilaamiset vain rakennekynsiin, omalle kynnelle on olemassa semmoinen erilainen buffi, jolla voidaan kiillottaa kynsi. Kynnen pintaa ei ole tarkoitettu missään tapauksessa viilattavaksi pois! Kynsinauhaöljy imeytyy kyllä kynnen läpi ihan tarpeeksi, sehän onkin lähinnä tarkoitettu iholle. Myös desinfiointi on hieman arveluttavaa :pp anteeksi päteminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, tässä sitä huomaa harrastelijan ja ammattilaisen eron 8D Ja hyvä vain, että tulit antamaan palautetta, muuten olisin jatkanut tuota varmaan maailman tappiin asti kuvitellen että siitä olisi jotain hyötyä. Kiitos tuhannesti! ^^

   Poista
 4. Oon itsekkin hirveä kynsifriikki, ja tykkään lukea ihmisten eri tavoista hoitaa kynsiä.

  Tässä en kyllä tajunnut kynsien lakkauksen ja niiden hoidon yhteyttä. Kynsilakka, ja varsinkin sen poistoainehan ovat jotain kamalinta mitä kynnelle voi ikinä tapahtua. Asetoniton kynsilakanpoistoaine on jonkin verran tavallista hellempi, mutta hajustakin voi jo päätellä että mikään hellivä kylpy se ei kynsille ole.

  Tosta bufferoinnista kans sen verran (kuten joku tossa jo kommentoikin), niin kynnen ohentaminen lisää katkeilua ja liuskottumista. Jos kynsiöljy imeytyy kynteen sen avulla paremmin, voit myös kuvitella miten muutenkin hallaa tekevät kynsilakat ja niiden poistoaineet sitten imeytyvät!

  Desinfiointi ainekkin sisältää alkoholia (eli kuivattaa, liuskottaa jne.), enkä muutenkaan ymmärrä miksi kynnet pitäisi desinfioida. Töhnän sun muun saa kynneltä kyllä pois vedelläkin.

  Mutta kauniit ja ihanan vahvan näköiset kynnet sulla kaikesta huolimatta! :)

  chopchange.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Tämmöinen btw, kynsilakan poistoainetta sekä vanulappuja menee paljon vähemmän, kun ns. revit vanulapun keskeltä kahteen osaan ja käytät molemmat osan erikseen. Toivottavasti tajusit edes vähän mitä tarkoitin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ymmärsin pointin! : ) kumma kun ei ole itselleni koskaan tullut mieleen. Yleensä taitan nimittäin vanulaput kahtia ja käytän jokaisen puolen niin kauan, kuin se suinkin on mahdollista. Vanulappujen tuhlaaminen on melkein pahinta, mitä tiedän, koska niitä menee muutenkin niin paljon : D Mutta tuolla kahtialeikkaamistekniilla niitä saisi säästettyä varmaan vieläkin enemmän. Kiitos vinkistä! : )

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...